KuchyněRecept

Slané máslové sušenky

05.09.2016 07:48

Slané máslové sušenky

Dnes tu máme skvělou variantu pro ty z vás, co preferují slané mlsání. Jsou to slané máslové sušenky s parmazánem a bylinkami. Já je vzala do práce a zaprášilo se po nich raz-dva. Tak to zkuste taky, třeba kolegům uděláte radost :)

INGREDIENCE:

  • 200 g másla (např. farmářské od Tatry)
  • 1 žloutek
  • 220 g hladké mouky
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu (jen lístečky)
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř

POSTUP:

  1. Změklé máslo vyšlehejte se žloutkem a potom do něj zamíchejte bylinky a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte mouku a parmazán a vypracujte hladké těsto, které dochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti.
  3. Těsto na 30 min uložte do lednice a potom z něj uždibujte stejně velké kousky, ze kterých tvarujte kuličky.
  4. Kuličky mezi prsty rozmáčkněte na placičky a klaďte na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Každou placičku několikrát propíchejte špejlí nebo vidličkou.
  6. Pečte na 180°C do růžova, což bude trvat asi 10 minut.
  7. Hotové sušenky uchovávejte v uzavíratelné dóze.

Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.bezlepek.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube

© 2017, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT

Nahoru ↑