KuchyněRecept

Hovězí pečeně Esterházy

16.06.2014 11:49

Hovězí pečeně Esterházy

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 kg hovězí pečeně
  • 80 g špeku
  • 100 g másla Tatra
  • po 100 g mrkve, petržele a celeru
  • kůra z 1 citronu
  • 1 l hovězího vývaru
  • 200 ml zakysané smetany
  • 100 ml smetany ke šlehání Tatra
  • 50 g másla Tatra a 2 lžíce hladké mouky na jíšku
  • sůl a pepř

Postup:

  1. V kastrolu orestujte na polovině másla na mírném plameni na nudličky nakrájenou polovinu kořenové zeleniny (měla by zůstat křupavá). Přidejte k ní citronovou kůru, promíchejte a odstavte. Přemístěte do misky a nechte stranou.
  2. Maso osolte a opepřete a důkladně ho prošpikujte klínky špeku. Ve stejném kastrolu rozehřejte zbylé máslo a maso spolu se zbylou kořenovou zeleninou nakrájenou na kostičky na něm orestujte, aby se zatáhlo.
  3. Přilijte horký vývar, přiveďte k varu a zakryté duste na mírném ohni zhruba 2 hodiny.
  4. Až bude maso měkké, přidejte jíšku (mouka orestovaná na rozpuštěném másle), promíchejte, aby se v omáčce neutvořily žmolky a nechte ještě asi 15 minut probublávat na mírném ohni.
  5. Nakonec přilijte obě smetany a přidejte orestovanou zeleninu s citronovou kůrou, zamíchejte a asi minutu povařte. Maso pokrájejte na plátky a podávejte s houskovým knedlíkem.

Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.bezlepek.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube

© 2017, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT

Nahoru ↑