Recepty Zmrzlinový sendvič

Zmrzlinový sendvič

Ingredience

Sušenky:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g změklého farmářského másla Tatra
  • 75 g cukru krupice
  • 50 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 120 g čokolády
  • domácí zmrzlina ze Salka a smetany
  • čerstvé maliny nebo jahody

Postup

  1. Do mísy nasypte cukry, změklé máslo, přidejte vejce a rozmíchejte.
  2. Přisypte mouku s kypřicím práškem, sůl, promíchejte a přidejte nasekanou čokoládu. Znovu promíchejte.
  3. Vypracujte těsto, ze kterého poté tvarujte sušenky (množství vyšlo na cca 10 kusů větších a silnějších sušenek).
  4. Pečte na 180 °C cca 15 minut. Předem připravenou zmrzlinu ze Salka a smetany (vylepšenou malinami) vyndejte z mrazu a nechte ji lehce povolit. Poté s ní slepujte vychladlé sušenky a ideálně ihned podávejte.

 

TIP: Servírovat můžete s naší ledovou kávou Tatra.