Ingredience
- 140 g másla Tatra (studeného)
- 210 g hladké mouky
- 70 g cukru moučka
- 2 žloutky
- 1 lžíce rumu
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce holandského kakaa
Karamelový krém:
- 200 g Salka karamel
- 125 g másla Tatra (pokojové teploty)
- 1 hrst mletých oříšků
Bílková poleva:
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžičky bílku
- cukr moučka dle potřeby
Postup
- Ze studeného másla nakrájeného na kousky a mouky vypracujte drobenku. Přidejte cukr, rum, žloutky a rychle vypracujte těsto. Rozdělte ho na polovinu a do jedné části přidejte ještě skořici smíchanou s kakaem.
- Pracujte opravdu rychle, ať je těsto hladké, ale příliš se nezahřeje (máslo by mělo zůstat studené). Hotové těsto zabalte do fólie a nechte vychladit v lednici min. 1 hodinu, ale ideálně přes noc.
- Vychlazené těsto vyválejte na 3mm plát a vykrajujte tvary zajíčků (vždy po dvojicích).
- Sušenky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 6 minut při teplotě 175 °C. Jakmile začnou okraje růžovět, sušenky vyndejte a nechte je zchladnout.
- Karamelový krém připravte vyšleháním Salka se změklým máslem. Na závěr přidejte mleté oříšky a dobře promíchejte. Krém přendejte do zdobicího sáčku a nechte vychladit.
- Sušenky spojte krémem a dle fantazie dozdobte bílkovou polevou. Na tu stačí smíchat citronovou šťávu s bílkem a poté postupně přisypávat prosátý cukr dle potřeby, dokud pomocí lžíce neutřete hustou polevu.