Recepty Velikonoční plněná vajíčka

Velikonoční plněná vajíčka

Ingredience

  • plechovku Salko tradiční
  • 6 větších čokoládových vajec
  • 60 g vlašských ořechů
  • 200 g mascarpone
  • 50 g smetany ke šlehán

Postup

  1. Začněte s karamelizováním Salka. Z plechovky odstraňte etiketu, vložte ji do velkého hrnce a ten naplňte vodou tak, aby byla plechovka kompletně ponořená. Pod pokličkou mírně vařte 2 hodiny, následně nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Přesuňte do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc.
  2. Jakmile je Salko studené, připravte náplň. Ořechy nasucho opražte na pánvi, dávejte pozor, ať se vám nepřipálí. Nechte vystydnout a nakrájejte je nadrobno. Mascarpone prošlehejte, přidejte smetanu ke šlehání a vyšlehejte do hladkého krému. Odeberte cca 2 lžíce z krému, budete je potřebovat na ozdobu. Ke zbylému krému přidejte 120 g zkaramelizovaného Salka a opět prošlehejte.
  3. Začněte kompletovat. Čokoládovým vajíčkům odřízněte vršky a nasypte do nich ořechy. Přidejte bohatou vrstvu karamelového krému až téměř po okraj a vršek pomažte bílým krémem. Nakonec přidejte malý kopeček zkaramelizovaného Salka a máte hotovo. Dobrou chuť!

Použité produkty