Ingredience
Na čerstvý sýr:
- 500 g selského jogurtu (hustého a tučného)
- 200 g smetany ke šlehání 30% Tatra
- sůl dle chuti
Na dokončení:
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- čerstvá pažitka
- 1 lžička kurkumy
- sůl, pepř
Postup
- Jogurt, smetanu ke šlehání (nevyšlehanou) a sůl smíchejte v misce.
- Připravte si velkou mísu, na ni dejte cedník a ten vyložte čistou utěrkou.
- Do utěrky nalijte směs, lehce zamotejte, dejte do lednice a nechte alespoň 24 hodin odkapávat.
- Hotový sýr pak použijte na přípravu pomazánky.
- Uvařená vejce nakrájejte na kostičky, přesypte do mísy k sýru a přidejte červenou cibuli na kostičky, prolisovaný česnek a pažitku nakrájenou nadrobno.
- Dochuťte solí, pepřem a kurkumou. Pomazánku podávejte ideálně s čerstvým pečivem.
TIP: Vykapanou tekutinu (syrovátku) nevyhazujte – hodí se při přípravě domácího chleba nebo pečiva.