Recepty Vajíčková pomazánka z domácího čerstvého sýra

Vajíčková pomazánka z domácího čerstvého sýra

Ingredience

Na čerstvý sýr:

  • 500 g selského jogurtu (hustého a tučného)
  • 200 g smetany ke šlehání 30% Tatra
  • sůl dle chuti

 

Na dokončení:

  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá pažitka
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl, pepř

Postup

  1. Jogurt, smetanu ke šlehání (nevyšlehanou) a sůl smíchejte v misce.
  2. Připravte si velkou mísu, na ni dejte cedník a ten vyložte čistou utěrkou.
  3. Do utěrky nalijte směs, lehce zamotejte, dejte do lednice a nechte alespoň 24 hodin odkapávat.
  4. Hotový sýr pak použijte na přípravu pomazánky.
  5. Uvařená vejce nakrájejte na kostičky, přesypte do mísy k sýru a přidejte červenou cibuli na kostičky, prolisovaný česnek a pažitku nakrájenou nadrobno.
  6. Dochuťte solí, pepřem a kurkumou. Pomazánku podávejte ideálně s čerstvým pečivem.

 

TIP: Vykapanou tekutinu (syrovátku) nevyhazujte – hodí se při přípravě domácího chleba nebo pečiva.

Použité produkty