Recepty Vaječný koňak se Salkem

Vaječný koňak se Salkem

Ingredience

  • 6 žloutků
  • 1 plechovka Salko tradiční
  • 400 ml plnotučného mléka Tatra
  • 400 ml smetany ke šlehání 30% Tatra
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1/4 lžičky mletého badyánu
  • 300 ml rumu
  • 50 ml amaretta

Postup

  1. Zastudena vyšlehejte žloutky v hrnci do pěny.
  2. Ke žloutkové pěně přidejte mléko, smetanu a Salko. Za stálého míchání zahřívejte tak dlouho, dokud nedosáhnete konzistence řidšího pudinku.
  3. Dále přidejte skořici, perníkové koření a badyán a ještě chvíli zahřívejte.
  4. Nyní stáhněte hrnec z plotny a nechte směs úplně vychladnout.
  5. Do vychladlé směsi vmíchejte alkohol, přelijte do lahví a skladujte v ledničce.

Použité produkty