Recepty Salko vaječňák

Salko vaječňák

Salko vaječňák

Jedinečná vánoční klasika, kterou každý připravuje dle svého vlastního receptu. Podívejte se na ten náš… 🙂 Doba přípravy je včetně časů na zchlazení.

Ingredience

  •  Salko slazené kondenzované mléko 397 g
  •  Tatra Grand neslazené kondenzované mléko 310 g
  •  1/2 vanilkového lusku
  • 120 g  cukr krystal
  • 5 žloutků
  • 100 ml rumu
  • 250 ml brandy

Postup

  1. Do hrnce nalijeme jednu celou plechovku Salka a jednu celou plechovku neslazeného kondenzovaného mléka Tatra Grand.
  2.  Vanilkový lusk rozřízneme na půl a vyškrábneme.
  3.  Do hrnce ke kondenzovaným mlékům přidáme jak vyškrábanou vanilku, tak i lusk.
  4.  Přivedeme k varu a lusk poté vyndáme.
  5.  Vmícháme cukr a necháme vychladnout.
  6.  Do lehce vychladlé směsi zašleháme po jednom žloutky.
  7.  Mícháme a vrátíme na sporák, kde opět přivedeme k varu.
  8.  Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí až bude konzistence připomínat řidší pudink.
  9.  Sundáme z plotýnky a hrnec přetáhneme potravinářskou folií a necháme vychladit.
  10.  Do vychlazeného základu postupně vmícháváme alkohol.
  11.  Vše rozmixujeme a hotový koňak přelijeme do skleněné lahve.

Videorecept

Použité produkty