09. 08. 2022
|
Čas přípravy:  30 min
|
Počet porcí:  4

Tvarohový krém

Ingredience

  • 1 tučný tvaroh Tatra
  • 500 ml mléka Tatra
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička kakaa
  • cukrářské piškoty
  • smetana ke šlehání Tatra
  • čerstvé ovoce
  • Pikao a oříšky

Postup

  1.  Z množství mléka oddělte asi 1/3, ve které rozmíchejte vanilkový pudink. 
  2. Do zbylého mléka přidejte cukr a přiveďte k varu. 
  3. Do vroucího mléka nalijte předem připravenou rozmíchanou směs. Za stálého míchání vařte ještě asi 1 minutu.
  4. Pudink nechte trochu zchladnout a poté do něj zapracujte tvaroh. 
  5. Krém si rozdělte na dvě části – jednu nechte čistě vanilkovou, do druhé přidejte trochu kakaa. 
  6. Začněte s vrstvením. Dolů dejte připravený krém a poté přidejte vrstvu nalámaných piškotů.
  7. Přidejte vyšlehanou smetanu a dozdobte ovocem nebo Pikaem s oříšky."

Použité produkty

Tatra mléko polotučné 1,5% 1l

Více >

Smetana ke šlehání 30% 200g

Více >

Pikao 8% 75g

Více >

Pikao 8% 150g

Více >

Tvaroh tučný 8,4% 250g

Více >

Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Poučení o zpracování osobních údajů.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.