Recepty Tvarohové lívance naslano

Tvarohové lívance naslano

Ingredience

  • 125 g tučného tvarohu Tatra
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka Tatra
  • 100 g hladké mouky
  • černá sezamová semínka
  • 5 g kypřicího prášku
  • špetka soli

 

Na ozdobu:

  • zastřená vejce
  • baby špenát
  • cherry rajčata
  • opečená uzenina
  • bylinkové pesto
  • čerstvá pažitka

Postup

  1. Nejprve si smíchejte všechny suché ingredience – tedy hladkou mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl. 
  2. Do velké mísy dejte tvaroh, vejce a opatrně promíchejte. Pak postupně přisypávejte prosátou suchou směs a zašlehávejte mixérem. 
  3. Na závěr přilévejte mléko – vyšlehejte tak, aby výsledné těsto bylo hezky husté.
  4. Jednotlivé lívance pak pomalu pečte na pánvi nebo v lívanečníku (cca 2 lžíce těsta na lívanec), hezky dozlatova. 
  5. Na jednu porci servírujte vždy tři lívance, které skládejte na sebe, lehce potřete pestem a proložte opečenou uzeninou, rajčaty a špenátem. Navrch dejte zastřené vejce a posypte čerstvou pažitkou.

Použité produkty