Ingredience
- 125 g tučného tvarohu Tatra
- 1 vejce
- 100 ml mléka Tatra
- 100 g hladké mouky
- černá sezamová semínka
- 5 g kypřicího prášku
- špetka soli
Na ozdobu:
- zastřená vejce
- baby špenát
- cherry rajčata
- opečená uzenina
- bylinkové pesto
- čerstvá pažitka
Postup
- Nejprve si smíchejte všechny suché ingredience – tedy hladkou mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl.
- Do velké mísy dejte tvaroh, vejce a opatrně promíchejte. Pak postupně přisypávejte prosátou suchou směs a zašlehávejte mixérem.
- Na závěr přilévejte mléko – vyšlehejte tak, aby výsledné těsto bylo hezky husté.
- Jednotlivé lívance pak pomalu pečte na pánvi nebo v lívanečníku (cca 2 lžíce těsta na lívanec), hezky dozlatova.
- Na jednu porci servírujte vždy tři lívance, které skládejte na sebe, lehce potřete pestem a proložte opečenou uzeninou, rajčaty a špenátem. Navrch dejte zastřené vejce a posypte čerstvou pažitkou.