Recepty Tvarohové knedlíky s ovocným rozvarem

Tvarohové knedlíky s ovocným rozvarem

Ingredience

  • 2 vaničky tvarohu tučného Tatra
  • 300 g hrubé mouky nebo dětské krupičky
  • 1 lžíce cukru moučka
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 2 plátky tradičního másla Tatra

 

Ovocný rozvar:

  • cca 500 g jahod
  • 1 lžíce cukru (podle kyselosti jahod)
  • 2 lžíce celého máku

 

Na dokončení:

  • smetana ke šlehání 30% Tatra
  • čerstvá máta

Postup

  1. Nejprve smíchejte vejce s cukrem, tvarohem a solí. Na závěr přisypejte hrubou mouku a promíchejte do kompaktního nelepivého těsta.
  2. Do hrnce nalijte dostatečné množství vody a dejte vařit. Z připraveného těsta tvarujte kuličky (pracovní desku si můžete lehce podsypat moukou, ale pozor, ať to nepřeženete – jinak budou knedlíky moc tuhé), opatrně je vkládejte do vroucí vody a vařte do té doby, než vyplavou na povrch.
  3. Jakmile jsou hotové, přendejte je do misky a dejte na ně máslo, aby se hezky rozpustilo. Promíchejte, díky tomu se knedlíky neslepí.
  4. Do rendlíku dejte nakrájené jahody (pár si nechte na ozdobu), přisypte trochu cukru a promíchejte. Podlijte vodou a nechte rozvařit. Dle potřeby trochu rozmixujte, přisypte mák a promíchejte.
  5. Hotové knedlíky podávejte s připraveným ovocným rozvarem, předem vyšlehanou smetanou a ozdobte mátou.

Použité produkty