Srnčí hřbet nepečený
15.09.2014 13:50
Ingredience:
- 150 g krystalového cukru
- 1x ztužený tuk Omega
- 1x Tatra Salko
- 1 a 1/2 balení neslazených burisonů
- 10 g nasekané 70% čokolády
- 10 g oloupaných vlašských ořechů
- 15 g libovolného kandovaného ovoce nebo sušených hrozinek
Postup:
Z krystalového cukru připravíme karamel. V hrnci rozpustíme Omegu se Salkem a mícháme, dokud se ingredience nespojí. Poté směs přilijeme do karamelu. Všechno promícháme a nalijeme do mísy, ve které jsou burisony smíchané s nasekanou čokoládou, ořechy a kandovaným ovocem nebo hrozinkami.
Míchame tak, aby všechny burisony a ostatní přísady byly obalené karamelovou hmotou. Pak necháme asi 10 minut odstát. Hmotu vložíme do formy srnčího hřbetu, která je vystlaná potravinářskou fólií a dobře upěchujeme. Zabalíme a dáme do chladničky ztuhnout a potom podle potřeby krájíme na plátky.
Tento dezert je velmi chutný, když se nechá pár dnů uležet a burisony změknou.