Recepty Smetanová bábovka

Smetanová bábovka

Ingredience

  •  200 ml smetany ke šlehání 30% Tatra
  • 4 vejce
  • 190 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 125 g hladké mouky
  • 15 g kypřicího prášku
  • 125 g strouhaného kokosu
  • máslo Tatra + mouka na vymazání a vysypání 

 

Poleva:

  • 125 g smetany ke šlehání 30% Tatra
  • 125 g hořké čokolády
  • strouhaný kokos
  • borůvky a citrus kumkvat

Postup

1. Nejprve společně utřete vejce a oba cukry. Poté přilijte smetanu.

2. Přisypte prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem, přidejte strouhaný kokos a dobře promíchejte. 

3. Nalijte do předem vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C po dobu 40 minut.

4. Jakmile je bábovka hotová (otestovat můžete špejlí), nechte ji 5 minut zchladnout a poté vyklopte z formy na mřížku.

5. Na závěr si připravte čokoládovou polevu – ohřejte smetanu, těsně před bodem varu ji odstavte a do ní pak nasypte nalámané kousky čokolády. 

6. Po 5 minutách ji rozmíchejte a nalijte na bábovku. Na ozdobu přidejte strouhaný kokos, borůvky a citrus kumkvat.

Použité produkty