21. 08. 2021

Slané máslové sušenky

Ingredience

  • 200 g másla (např. farmářské od Tatry),
  • 1 žloutek,
  • 220 g hladké mouky,
  • 60 g strouhaného parmazánu,
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu (jen lístečky),
  • 2 stroužky česneku,
  • sůl, pepř.

Postup

Dnes tu máme skvělou variantu pro ty z vás, co preferují slané mlsání. Jsou to slané máslové sušenky s parmazánem a bylinkami. Po sušenkách se zapráší raz-dva. Tak to zkuste taky, třeba kolegům můžete udělát radost :)

  1. Změklé máslo vyšlehejte se žloutkem a potom do něj zamíchejte bylinky a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte mouku a parmazán a vypracujte hladké těsto, které dochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti.
  3. Těsto na 30 min uložte do lednice a potom z něj uždibujte stejně velké kousky, ze kterých tvarujte kuličky.
  4. Kuličky mezi prsty rozmáčkněte na placičky a klaďte na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Každou placičku několikrát propíchejte špejlí nebo vidličkou.
  6. Pečte na 180°C do růžova, což bude trvat asi 10 minut.
  7. Hotové sušenky uchovávejte v uzavíratelné dóze.

Použité produkty

Farmářské máslo 84% 200g

Více >

Máslo 82% 250g

Více >

Používáním webu www.tatramleko.cz vyjadřujete souhlas s používáním cookies, které jsou pro jeho chod nezbytné. Více o cookies