Recepty Skořicové hvězdičky se Salko krémem

Skořicové hvězdičky se Salko krémem

Ingredience

Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 140 g studeného tradičního másla Tatra
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžičky skořice
  • 70 g cukru moučka
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce rumu

 

Krém:

  • 1 plechovka Salko tradiční
  • 250 g tradičního másla Tatra

Postup

  1. Do misky dejte všechny ingredience na těsto a zpracujte je ručně nebo v robotu.
  2. Vytvořte silnější placaté kolečko, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte minimálně na hodinu (nejlépe přes noc) do lednice.
  3. Poté nechte chvíli povolit a vyválejte na co nejmíň pomoučeném vále natenko, cca 3 mm.
  4. Postupně vykrajujte hvězdičky, v každém druhém kousku ještě vykrojte kolečko uprostřed, aby šla po upečení vidět náplň.
  5. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem na 175 °C, cca 5–8 minut. Hvězdičky s výkrojem pocukrujte a nechte vychladnout.
  6. Krém připravte ze změklého másla a tradičního Salka, které si předem povařte v plechovce ve vodě, aby zkaramelizovalo.
  7. Máslo s vychladlým Salkem stačí pouze promíchat metličkou v misce.
  8. Naplňte krém do sáčku se zdobicí špičkou a slepte vždy dvě hvězdičky k sobě.
  9. Skladujte v uzavřených krabičkách v chladu.

 

TIP: Nemáte čas na vaření Salka? Použít můžete i naše Salko karamel.

Použité produkty