Ingredience
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 140 g studeného tradičního másla Tatra
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžičky skořice
- 70 g cukru moučka
- 2 žloutky
- 1 lžíce rumu
Krém:
- 1 plechovka Salko tradiční
- 250 g tradičního másla Tatra
Postup
- Do misky dejte všechny ingredience na těsto a zpracujte je ručně nebo v robotu.
- Vytvořte silnější placaté kolečko, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte minimálně na hodinu (nejlépe přes noc) do lednice.
- Poté nechte chvíli povolit a vyválejte na co nejmíň pomoučeném vále natenko, cca 3 mm.
- Postupně vykrajujte hvězdičky, v každém druhém kousku ještě vykrojte kolečko uprostřed, aby šla po upečení vidět náplň.
- Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem na 175 °C, cca 5–8 minut. Hvězdičky s výkrojem pocukrujte a nechte vychladnout.
- Krém připravte ze změklého másla a tradičního Salka, které si předem povařte v plechovce ve vodě, aby zkaramelizovalo.
- Máslo s vychladlým Salkem stačí pouze promíchat metličkou v misce.
- Naplňte krém do sáčku se zdobicí špičkou a slepte vždy dvě hvězdičky k sobě.
- Skladujte v uzavřených krabičkách v chladu.
TIP: Nemáte čas na vaření Salka? Použít můžete i naše Salko karamel.