Ingredience
- 300 g rebarbory
- 250 g jahod
- 100 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 tučné tvarohy Tatra
- 1 lžička citronové kůry
Drobenka:
- 70 g tradiční máslo Tatra 82 %
- 50 g hladké mouky
- 100 g ovesných vloček
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g třtinového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 špetka
Postup
- Troubu předehřejte na 175 °C a připravte si zapékací misku nebo menší a hlubší plech.
- Rebarboru omyjte a nakrájejte na menší kousky. Jahody zbavte stopek a přepulte.
- Vše přesypte do misky, zasypte oběma cukry a dobře promíchejte. Přendejte do zapékací misky a rovnoměrně rozprostřete.
- V další míse připravte drobenku. Nejprve lehce propracujte mouku se studeným máslem. Pak přisypte vločky, nasekané ořechy, cukr, skořici a sůl.
- Hotovou drobenku nasypte na směs v zapékací misce a tu pak přendejte do trouby. Pečte asi 45 minut dozlatova.
- Crumble nechte trochu vychladnout. Do vhodných sklenic dejte dvě lžíce tvarohu předem dochuceného nastrouhanou citronovou kůrou a na ty navrstvěte hotový crumble. Udělejte ještě jednu stejnou vrstvu a poté ozdobte čerstvou bylinkou a ořechy.
TIP: na ozdobu použijte lístky meduňky nebo máty.