Recepty Pikao cupcake

Pikao cupcake

Ingredience

Těsto

  • 60 g Tatra másla,
  • 70 g moučkového cukru,
  • 2 ks vejce,
  • 260 g Pikao v plechovce,
  • 250 g hladké mouky,
  • 6 g kypřicího prášku,
  • špetka soli,
  • 1 čajová lžička skořice.

 

Tvarohový krém

  • 250 g Tatra plnotučného tvarohu,
  • 65 g moučkového cukru,
  • 100 ml Tatra smetany ke šlehání 30 %,
  • 1 ks vanilkového lusku.

Postup

Těsto

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. V jedné míse vyšleháme změklé máslo s cukrem. Do této mísy přidejte 2 vejce a ručním šlehačem znovu vyšleháme.
  3. V druhé míse smícháme hladkou mouku, kypřicí prášek, skořici a špetku soli.
  4. Sypkou směs přesypte do mísy s máslovou směsí a přidáme Pikao. Vše společně vyšlehejte dohladka.
  5. Těsto rozdělíme do papírových košíčků tak, aby byly ze 3/4 plné.
  6. Pečeme přibližně 18 minut.
  7. Po upečení nechte cupcakes vychladnout. Poté je i s košíčky vyjměte a ozdobte krémem.

 

Tvarohový krém

  1. Tvaroh vyšlehejte dohladka. Poté přidejte cukr, zrníčka z vanilkové lusku a opět prošlehejte.
  2. Postupně přilijte vychlazenou smetanu a vyšlehejte do požadované konzistence.
  3. Pokud by byl krém řídký, dejte ho do lednice ztuhnout.

Použité produkty