Ingredience
Těsto
- 60 g Tatra másla,
- 70 g moučkového cukru,
- 2 ks vejce,
- 260 g Pikao v plechovce,
- 250 g hladké mouky,
- 6 g kypřicího prášku,
- špetka soli,
- 1 čajová lžička skořice.
Tvarohový krém
- 250 g Tatra plnotučného tvarohu,
- 65 g moučkového cukru,
- 100 ml Tatra smetany ke šlehání 30 %,
- 1 ks vanilkového lusku.
Postup
Těsto
- Troubu předehřejte na 170 °C.
- V jedné míse vyšleháme změklé máslo s cukrem. Do této mísy přidejte 2 vejce a ručním šlehačem znovu vyšleháme.
- V druhé míse smícháme hladkou mouku, kypřicí prášek, skořici a špetku soli.
- Sypkou směs přesypte do mísy s máslovou směsí a přidáme Pikao. Vše společně vyšlehejte dohladka.
- Těsto rozdělíme do papírových košíčků tak, aby byly ze 3/4 plné.
- Pečeme přibližně 18 minut.
- Po upečení nechte cupcakes vychladnout. Poté je i s košíčky vyjměte a ozdobte krémem.
Tvarohový krém
- Tvaroh vyšlehejte dohladka. Poté přidejte cukr, zrníčka z vanilkové lusku a opět prošlehejte.
- Postupně přilijte vychlazenou smetanu a vyšlehejte do požadované konzistence.
- Pokud by byl krém řídký, dejte ho do lednice ztuhnout.