Recept

Pikao cupcake

13.05.2020 09:00

Ingredience:

Těsto

  • 60 g Tatra másla 
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 ks vejce
  • 260 g Pikao v plechovce
  • 250 g hladké mouky
  • 6 g kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 1 čajová lžička skořice

Tvarohový krém

  • 250 g Tatra plnotučného tvarohu
  • 65 g moučkového cukru
  • 100 ml Tatra smetany ke šlehání 30 %
  • 1 ks vanilkového lusku

Postup:

Těsto

  1. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  2. V jedné míse vyšleháme změklé máslo s cukrem. Do této mísy přídáme 2 vejce a ručním šlehačem znovu vyšleháme.
  3. V druhé míse smícháme hladkou mouku, kypřicí prášek, skořici a špetku soli.
  4. Sypkou směs přesypeme do mísy s máslovou směsí a přidáme Pikao. Vše společně vyšleháme dohladka.
  5. Těsto rozdělíme do papírových košíčků tak, aby byly ze 3/4 plné.
  6. Pečeme přibližně 18 minut.
  7. Po upečení necháme cupcakes vychladnout. Poté je i s košíčky vyjmeme a ozdobíme krémem.

Tvarohový krém

  1. Tvaroh vyšleháme dohladka. Poté přidáme cukr, zrníčka z vanilkové lusku a opět prošleháme.
  2. Postupně přilijeme vychlazenou smetanu a vyšleháme do požadované konzistence.
  3. Pokud by byl krém řídký, dejte ho do lednice ztuhnout.

Počet porcí: 14

Doba přípravy: 1 hodina


Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Vaše osobní údaje nejsou nikde zveřejňovány a splňují požadavky GDPR.

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.tatra-zmrzka.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube   

© 2020, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT řízeného společností AGROFERT, a.s., IČO 26185610 se sídlem na adrese Pyšelská 2327/2, Chodov, 149 00 Praha 4.

Nahoru ↑