Recepty Perníčkový cheesecake

Perníčkový cheesecake

Ingredience

Korpus:

  • 230 g perníčků
  • 100 g farmářského másla Tatra

 

Krém:

  • 1 plechovka Salko tradiční
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce Tatra
  • 200 g smetany ke šlehání 30% Tatra
  • 350 g bílého skyru
  • 1 balení želatiny na nepečené dorty
  • 100 ml vlažné vody

Postup

  1. Na korpus rozmixujte perníčky, smíchejte s povoleným máslem, upěchujte do formy dnem skleničky a dejte vychladit.
  2. V misce ušlehejte vychlazenou smetanu ke šlehání, přidejte mascarpone, skyr, tvaroh a tradiční Salko.
  3. Ve vlažné vodě promíchejte želatinu na nepečené dorty a po částech přimíchejte do směsi. Vrstvěte na korpus a dejte vychladit alespoň na 4 hodiny do lednice, nebo 2 hodiny do mrazničky.
  4. Můžete pak ještě dozdobit, třeba perníčky, čerstvými brusinkami a podávejte. Skladujte v lednici.