Ingredience
Korpus:
- 230 g perníčků
- 100 g farmářského másla Tatra
Krém:
- 1 plechovka Salko tradiční
- 250 g mascarpone
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce Tatra
- 200 g smetany ke šlehání 30% Tatra
- 350 g bílého skyru
- 1 balení želatiny na nepečené dorty
- 100 ml vlažné vody
Postup
- Na korpus rozmixujte perníčky, smíchejte s povoleným máslem, upěchujte do formy dnem skleničky a dejte vychladit.
- V misce ušlehejte vychlazenou smetanu ke šlehání, přidejte mascarpone, skyr, tvaroh a tradiční Salko.
- Ve vlažné vodě promíchejte želatinu na nepečené dorty a po částech přimíchejte do směsi. Vrstvěte na korpus a dejte vychladit alespoň na 4 hodiny do lednice, nebo 2 hodiny do mrazničky.
- Můžete pak ještě dozdobit, třeba perníčky, čerstvými brusinkami a podávejte. Skladujte v lednici.