Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 130 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- 70 g másla
- 30 g kakaa
- 120 g cukru
- půl prášku do pečiva
- 2 lžičky perníkového koření
- špetka soli
Na dokončení:
- 250 g mascarpone,
- 100 g Salko tradiční,
- 1 sklenička marmelády.
Postup
- Na těsto smíchejte mouku s práškem do pečiva, cukr, sůl, perníkové koření a kakao.
- Promíchejte (jen metličkou) a přidejte tekuté ingredience – vejce, rozpuštěné máslo a smetanu.
- Těsto rozdělte do chlívečků v plechu na muffiny (vyložte papírovými/silikonovými košíčky nebo vymažte máslem a vysypejte krupicí) a pečte na 180 °C horní dolní ohřev cca 20 minut.
- Propečenost ověřte špejlí. Po vychladnutí vyjměte z plechu, udělejte do každého kousku shora dírku (třeba vykrajovačem jadřinců na jablka, ale zvládnete to i nožem nebo lžičkou) a naplňte marmeládou.
- Na krém pomalu vyšlehejte mascarpone se Salkem (jen na pomalý a pak střední výkon). Přes sáček se zdobicí špičkou naneste krém na jednotlivé cupcaky.
- Dozdobit je můžete granátovým jablkem, brusinkami a perníkovým kořením.