Panna Cotta s malinovou omáčkou
30.01.2014 11:29
Suroviny 4 osoby:
- smetana TATRA 31% 300ml
- mléko TATRA plnotučné 100ml
- plátkovaná želatina 7gr
- cukr krupice 40gr
- 1/2 vanilkového lusku
- mražené maliny 150gr
- cukr krupice 100gr dle chuti
Technologický postup:
Želatinu namočíme na 15 minut do studené vody. Smetanu, mléko, cukr, semínka z vanilkového lusku dáme do rendlíku, zahřejeme na 70°C. Přidáme vody zbavenou želatinu a necháme rozpustit. Pokud se na směsi vytvořila pěna, tak ji musíme naběračkou sebrat, vlijeme do formiček nebo hrníčku a dáme vychladit.
Do rendlíku nasypeme mražené maliny, cukr krupici a na mírném ohni zavaříme. Necháme 5 minut na mírném ohni převářet ,poté rozmixujeme přes jemný cedník přepasírujeme, zbavíme semínek. Hmotu vychladíme na pokojovou teplotu a naneseme na vychladlou panna cottu. Zdobíme čerstvou malinou a mátou peprnou.