Slaný monkey bread
Ingredience 550 g hladké mouky 1 lžička soli 1 pytlíček sušeného droždí 1 lžička krupicového cukru 300 ml vlažného polotučného mléka Tatra 1 vejce (pokojové teploty) 70 ml olivového oleje Na dochucení: pistácie mandlové lupínky sezamová semínka (černá i bílá) strouhaný sýr (např. čedar) trochu mleté papriky rozmíchané v oleji rozpuštěné máslo Tatra Postup V míse smíchejte všechny […]
Koláčky s krémem a Pikaem
Ingredience 1 rozválené listové těsto 1 tuba Pikaa 200 g smetany ke šlehání Tatra 250 g tučného tvarohu Tatra granátové jablko čerstvé brusinky plátky mandlí vejce na potření Postup Rozválené listové těsto rozdělte na devět stejně velkých obdélníků. Kousek od okraje naznačte u každého menší obdélník, ale těsto neprořízněte. Uprostřed ho propíchejte vidličkou, vzniklý nepropíchaný okraj […]
Plněné ořechy
Ingredience Těsto: 140 g mouky 140 g studeného másla Tatra 140 g mletých vlašských ořechů 70 g moučkového cukru 30 g kakaa Krém: 180 g Salko tradiční 60 g másla Tatra Na ozdobení: čokoláda nasekané ořechy Postup Všechny ingredience na těsto smíchejte dohromady a vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odležet […]
Ořechové cukroví s karamelovým krémem a malinovým prachem
Ingredience Na ořechové těsto: 300 g hladké špaldové mouky 150 g mletých vlašských ořechů 150 g moučkového cukru 200 g farmářského másla Tatra 40 ml rumu tuzemáku pár zrnek soli Na krém: 200 g farmářského másla Tatra 200 g karamelového Salka Na zdobení: 100 g hořké čokolády 2 lžíce běžného oleje (řepkový či slunečnicový) […]
Karamelové řezy
Ingredience Těsto: 4 vejce 190 g cukru 100 g rozpuštěného Farmářského másla Tatra 150 ml polotučného mléka Tatra 280 g hladké mouky ½ prášku do pečiva 1 lžíce kakaa špetka soli Na krém: 1 plechovka Salko karamel 125 g změklého Farmářského másla Tatra 250 g mascarpone Na ozdobení: hořká čokoláda a ořechy Postup Oddělte […]
Griliášové kostky
Ingredience 1 balíček dortových oplatků 250 g Farmářského másla Tatra 397 g Salko Tradiční 250 g cukru krupice 250 g mletých vlašských ořechů Na dodělání: cca 150 g čokolády 5 lžic slunečnicového oleje Postup Cukr postupně roztavte na světlý karamel. Máslo nakrájené na kostky přidejte do karamelu a vymíchejte kompaktní hmotu. Salko v pokojové teplotě taktéž […]
Marokánky ze Salka s pistáciemi a brusinkami
Ingredience 200 g Salko Tradiční (½ plechovky) 200 ml polotučného mléka Tatra 1 lžíce hladké mouky 25 g Farmářského másla Tatra 90 g sekaných mandlí 90 g loupaných pistácií (nesolených) 50 g sušených brusinek ½ lžičky strouhané citronové kůry 60 g hořké čokolády Postup Nejprve ruční metlou smíchejte Salko s mlékem. V hlubší pánvi rozpusťte máslo, […]
Kokosové Salko kuličky
Ingredience 1 plechovka tradičního Salka 55 g másla 170 g strouhaného kokosu + na obalení 100 g mandlí (bez slupky) Postup Do větší misky dejte rozpuštěné máslo (můžete i přímo rozpustit v misce v mikrovlnce), přidejte kondenzované mléko přímo z plechovky (bez vaření) a zasypejte strouhaným kokosem. Dobře promíchejte. Vznikne vám hustá kokosová kaše, kterou dejte do lednice ztuhnout na […]
Masová nádivka ze svatomartinské husy
Ingredience 200–300 g zbylého masa ze svatomartinské husy 150 g uzeného bůčku 1 malá cibule 6 starších rohlíků 100 ml mléka Tatra 1 hrst čerstvých bylinek (např. petrželky) 2 stroužky česneku trošičku soli pepř a muškátový oříšek 5 vajec 1 hrst mandlových lupínků máslo Tatra na vymazání. Postup Starší rohlíky nakrájejte na menší kostičky a pečte v troubě vyhřáté […]
Perníčkové cupcakes
Ingredience 150 g hladké mouky 130 ml smetany ke šlehání 2 vejce 70 g másla 30 g kakaa 120 g cukru půl prášku do pečiva 2 lžičky perníkového koření špetka soli Na dokončení: 250 g mascarpone, 100 g Salko tradiční, 1 sklenička marmelády. Postup Na těsto smíchejte mouku s práškem do pečiva, cukr, sůl, perníkové […]