Recepty Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 100 g studené smetany ke šlehání 30% Tatra
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g studeného tradičního másla Tatra
  • špetka soli

 

Náplň:

  • 100 g smetany ke šlehání 30% Tatra
  • 220 g vlašských ořechů (mletých/rozmixovaných)
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce medu

 

Na dokončení:

  • 1 žloutek
  • 1 lžička vody
  • moučkový cukr na ozdobu

Postup

  1. Všechny ingredience na těsto smíchejte – můžete ručně, případně v robotu s K metlou. Hotové těsto zabalte do fólie a dejte vychladit do lednice asi na 30 minut.
  2. Mezitím si připravte náplň. Stačí jen všechny ingredience dobře smíchat, není třeba vařit.
  3. Těsto rozdělte na čtyři stejné díly, kdy každý díl propracujte krátce v rukách a pak rozválejte do kruhu.
  4. Každý kruh rozdělte na šest dílů, aby vám vznikly trojúhelníky. Na vnější/širší stranu dejte vždy lžičku náplně, zatočte do rohlíčku a konce zmáčkněte, ať nevyteče náplň. Vzniklý rohlíček trochu zahněte do tvaru podkovy.
  5. Potřete ho žloutkem smíchaným s vodou a pečte na 175 °C horní dolní ohřev dozlatova. Poté už stačí jen pocukrovat.

Použité produkty