Ingredience
Korpus:
- 100 g sušenek (karamelových nebo máslových)
- 100 g ořechů
- 100 g másla
Náplň:
- 300 g dýně hokaido
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 5 plátků želatiny
- 250 g polotučného tvarohu Tatra
- 350 g mascarpone
- 3 lžíce moučkového cukru
Ozdoba:
- 150 g mascarpone
- 100 g smetany ke šlehání
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 hrst mletých ořechů“
Postup
1. Sušenky a ořechy nasypte do mixéru. Dobře rozmixujte. Směs poté přesypte do mísy a přidejte rozpuštěné máslo. Propracujte, aby se ingredience krásně spojily.
2. Vzniklou směs natlačte do 25cm kulaté formy. Na uhlazení můžete použít dno rovné skleničky. Dejte do lednice dostatečně vychladit a ztuhnout na cca 1 hodinu.
3. Mezitím si připravte náplň. Dýni oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Zasypte kořením a dejte péct do trouby na 175 °C, mělo by stačit asi 30 minut.
4. Jakmile je dýně měkká, vyndejte ji z trouby, přesypte do mixéru, přidejte předem namočenou a vymačkanou želatinu (stačí 10 minut ve studené vodě) a rozmixujte. Poté nechte úplně vychladnout.
5. Do velké mísy dejte vychlazený tvaroh a mascarpone přímo z lednice, cukr a šlehejte na střední rychlost. Přidejte hotové dýňové pyré, zašlehejte a hotový krém navrstvěte na vychlazený korpus.
6. Nechte ztuhnout v lednici přes noc. Před podáváním dozdobte mletými ořechy a smetanovým krémem. Ten připravte vyšleháním studeného mascarpone a smetany s trochou cukru. Jakmile se začnou dělat špičky, přendejte ho do zdobicího sáčku a cheesecake dozdobte.