Recepty Nepečený dýňový koláč

Nepečený dýňový koláč

Ingredience

Korpus:

  • 100 g sušenek (karamelových nebo máslových)
  • 100 g ořechů
  • 100 g másla

 

Náplň:

  • 300 g dýně hokaido
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 5 plátků želatiny
  • 250 g polotučného tvarohu Tatra
  • 350 g mascarpone
  • 3 lžíce moučkového cukru

 

Ozdoba:

  • 150 g mascarpone
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 hrst mletých ořechů“

Postup

1. Sušenky a ořechy nasypte do mixéru. Dobře rozmixujte. Směs poté přesypte do mísy a přidejte rozpuštěné máslo. Propracujte, aby se ingredience krásně spojily.

2. Vzniklou směs natlačte do 25cm kulaté formy. Na uhlazení můžete použít dno rovné skleničky. Dejte do lednice dostatečně vychladit a ztuhnout na cca 1 hodinu.

3. Mezitím si připravte náplň. Dýni oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Zasypte kořením a dejte péct do trouby na 175 °C, mělo by stačit asi 30 minut. 

4. Jakmile je dýně měkká, vyndejte ji z trouby, přesypte do mixéru, přidejte předem namočenou a vymačkanou želatinu (stačí 10 minut ve studené vodě) a rozmixujte. Poté nechte úplně vychladnout.

5. Do velké mísy dejte vychlazený tvaroh a mascarpone přímo z lednice, cukr a šlehejte na střední rychlost. Přidejte hotové dýňové pyré, zašlehejte a hotový krém navrstvěte na vychlazený korpus.

6. Nechte ztuhnout v lednici přes noc. Před podáváním dozdobte mletými ořechy a smetanovým krémem. Ten připravte vyšleháním studeného mascarpone a smetany s trochou cukru. Jakmile se začnou dělat špičky, přendejte ho do zdobicího sáčku a cheesecake dozdobte.

Použité produkty