Nepečený cheesecake s jahodami a Pikaem
30.04.2020 11:02
Ingredience:
Korpus:
- 95 g másla Tatra
- 235 g sušenek Lotus, rozlámaných
- 50 g lískových ořechů, namletých
Náplň:
- 500 g tučného tvarohu Tatra
- 3 žloutky
- 125 g moučkového cukru
- 80 ml pomerančové šťávy
- 250 g ricotty
- 75 g želatinového ztužovače za studena
- semínka z jednoho vanilkového lusku
Zdobení:
- Pikao v tubě
- jahody
- máta
Postup:
- Smícháme rozlámané sušenky, namleté ořechy a máslo a tyčovým mixérem rozdrtíme na jemnou drobenku.
- Drobenku vmačkáme do formy na koláč vyložené pečícím papírem a necháme v lednici ztuhnout.
- Mezitím utřeme vaječné žloutky s moučkovým cukrem. Přidáme pomerančovou šťávu, ricottu, tvaroh, ztužovač a semínka z vanilkového lusku. Vše pečlivě promícháme a rovnoměrně rozetřeme na vychlazený korpus.
- Vše dáme znovu do lednice ztuhnout. Poté pouze ozdobíme jahodami, mátou a Pikaem.
- Dobrou chuť!