21. 08. 2021

Mandlové parfait s višňovou omáčkou a čokoládovým suflé

Ingredience

  • 5 žloutků,
  • 60 g celých mandlí,
  • 3 lžíce mandlového likéru,
  • 100 g cukru,
  • 300 ml Tatra smetany 31%.

Postup

Tento recept pro nás připravil šéfkuchař pražské restaurace STEREO pan Lukáš Hnízdil.

1. Mandle zrychla orestujte na pánvi a nahrubo nasekáme.

2.  Ve vodní lázni vyšlehete žloutky s cukrem. 

3. Stáhněte z ohně a přidejte mandle a mandlový likér. 

4. Na závěr směs smíchejte s našlehanou smetanou, nalijte do servírovací misky a nechte 2 hodiny ztuhnout v mrazáku.

5. Přejeme dobrou chuť!

Použité produkty

Smetana na šlehání 31% 1l

Více >

Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Poučení o zpracování osobních údajů.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.