Limetkový dort
15.09.2014 14:33
Ingredience:
- 260 g sušenek BeBe (světlé nebo tmavé)
- 100 g Tatra másla
- 500 g Tatra Salka
- 4 až 8 limetek
- 13 g želatiny (nejlépe plátkové)
- 125 ml Tatra smetany ke šlehání
Postup:
Sušenky rozdrtíme válečkem na těsto a drobečky smícháme se změklým máslem. Hmotu vtlačíme na dno a stěny menší dortové formy, kterou předem vyložíme potravinářskou fólií. Asi jednu třetinu hmoty si necháme stranou. Formu poté uložíme do chlaničky.
Salko nalijeme do mísy, přidáme strouhanou kůru ze dvou limetek i limetkovou šťávu (množství dle chuti). Vmícháme želatinu připravenou dle návodu na obalu a zlehka zapracujeme dotuha vyšlehanou smetanu. Připraveným krémem naplníme formu a povrch ozdobíme limetkovou kůrou. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu (nejlépe však přes noc), dokud krém neztuhne.