Kuchyně

Dvojbarevné griliášové řezy

Polovinu tuku rozpustíme, přidáme Salko, kokos a všechno promícháme. Oplatku natřeme džemem, kokosovou náplní a přikryjeme druhou oplatkou.

Pěnové pusinky

15.09.2014 12:33

Pěnové pusinky

Bílky s cukrem ušleháme do tuha ve vodní lázni, přidáme ořechy a vmícháme mouku.

Karamelové rohlíčky

15.09.2014 12:27

Karamelové rohlíčky

Z mouky, másla, cukru, ořechů, kakaa, žloutků a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny ...

Košíčky s karamelovou náplní

Z hladké mouky, cukru, Hery a žloutků vypracujeme těsto, necháme den uležet, poté vyválíme a vykrajujeme ...

Hovězí pečeně Esterházy

16.06.2014 11:49

Hovězí pečeně Esterházy

Postup:

V kastrolu orestujte na polovině másla na mírném plameni na nudličky nakrájenou polovinu kořenové zeleniny (měla by zůstat křupavá). Přidejte k ní citrónovou kůru, promíchejte a odstavte. Přemístěte do misky a nechte stranou.

Křenová omáčka s hovězím masem

Postup na vývar:

Maso dáme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a česnek, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Když se vývar začne vařit, sbíráme děrovanou naběračkou pěnu z vysrážené bílkoviny. Přidáme koření a stáhneme oheň tak, aby vývar jen lehce probublával.

Lívance s borůvkovým žahourem

Technologický postup:

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, vmícháme mouku, přidáme cukr, vejce, špetku soli a umícháme hladké řídké těsto, které necháme na teplém místě nakynout, dokud neznásobí jednou svůj objem, cca 50 minut.

Krémová polévka z bílého a zeleného chřestu

Technologický postup:

Čerstvý ,pevný chřest zbavíme pupenů, opatrně oloupeme škrabkou na chřest a odřízneme spodní část asi 1 cm. Chřest nakrájíme na 5cm špalíčky. Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Ve dvou rendlíkách rozehřejeme máslo s olivovým olejem a cibulku necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, přidáme připravený chřest, zvlášť zelený a zvlášť bílý.

Kuřecí prso Supreme

30.01.2014 11:31

Kuřecí prso Supreme

Technologický postup:

Kuřecí prsa očistíme, zbavíme peří, chloupků, zlomených brk, osušíme. Osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném másle s olivovým olejem. Nejdříve kůží napřed. Po 3 minutách otočíme a opět 3 minuty opékáme. Barva opečených prsou by měla být maximálně béžová.

Panna Cotta s malinovou omáčkou

Technologický postup:

Želatinu namočíme na 15 minut do studené vody. Smetanu, mléko, cukr, semínka z vanilkového lusku dáme do rendlíku, zahřejeme na 70°C. Přidáme vody zbavenou želatinu a necháme rozpustit. Pokud se na směsi vytvořila pěna, tak ji musíme naběračkou sebrat, vlijeme do formiček nebo hrníčku a dáme vychladit.


Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Vaše osobní údaje nejsou nikde zveřejňovány a splňují požadavky GDPR.

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.tatra-zmrzka.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube   

© 2020, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT

Nahoru ↑