21. 08. 2021

Křupavá granola s pomerančem a mlékem

Ingredience

  • plnotučné mléko Tatra,
  • 250 g ovesných vloček,
  • 80 g dýňových semínek,
  • 80 g slunečnicových semínek,
  • 50 g chia semínek,
  • 1 a 1/2 lžičky skořice,
  • 1/4 lžičky soli,
  • 60 ml javorového sirupu,
  • 2 lžíce medu,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • kůra a šťáva z malého pomeranče,
  • 60 g goji na ozdobu,
  • červený pomeranč.

Postup

  1. V jedné míse smíchejte ovesné vločky s dýňovými, slunečnicovými a chia semínky, přidáme kůru z pomeranče, skořici a sůl. Vše řádně promíchejte.
  2. V druhé míse smíchejte javorový sirup, pomerančovou šťávu, olivový olej a med. Opět řádně promíchejte.
  3. Smíchejte suché suroviny s těmi mokrými, zapracujeme a rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Pečte v troubě na 150 °C asi 35 minut.
  5. Po upečení rozlámejte na kousky, zalijte mlékem, ozdobíme gojou a červeným pomerančem.
  6. Dobrou chuť!

Videorecept

Použité produkty

Tatra mléko plnotučné 3,5% 1l

Více >

Používáním webu www.tatramleko.cz vyjadřujete souhlas s používáním cookies, které jsou pro jeho chod nezbytné. Více o cookies