Recepty Koláčky s krémem a Pikaem

Koláčky s krémem a Pikaem

Ingredience

  • 1 rozválené listové těsto
  • 1 tuba Pikaa
  • 200 g smetany ke šlehání Tatra
  • 250 g tučného tvarohu Tatra
  • granátové jablko
  • čerstvé brusinky
  • plátky mandlí
  • vejce na potření

Postup

  1. Rozválené listové těsto rozdělte na devět stejně velkých obdélníků.
  2. Kousek od okraje naznačte u každého menší obdélník, ale těsto neprořízněte.
  3. Uprostřed ho propíchejte vidličkou, vzniklý nepropíchaný okraj potřete vyšlehaným vejcem a dejte péct do trouby na 175 °C dozlatova (cca 10 minut).
  4. Mezitím si v míse vyšlehejte vychlazenou smetanu a poté postupně zašlehejte tvaroh.
  5. Jakmile jsou koláčky hotové, vyndejte je z trouby a nechte lehce zchladnout. Prostředek pak opatrně promáčkněte, aby se udělal lehký „důlek“.
  6. Naplňte koláčky krémem, zakápněte Pikaem, ozdobte čerstvým ovocem a plátky mandlí.

Použité produkty