Recepty Koláč s revení (rebarborou) a drobenkou

Koláč s revení (rebarborou) a drobenkou

Ingredience

  • 90 g tradičního másla Tatra
  • 100 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 50 ml polotučného mléka Tatra
  • špetka soli
  • 160 g polohrubé mouky
  • kypřicí prášek
  • cca 250 g reveně (rebarbory)
  • máslo na vymazání a mouka na vysypání formy

 

Drobenka:

  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 50 g tradičního másla Tatra
  • 50 g cukru moučka
  • 2 hrsti kokosových plátků

Postup

  1. Metličkou nejprve vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte mléko a rozpuštěné vychladlé máslo.
  2. Pak přidejte mouku promíchanou s kypřicím práškem a špetkou soli.
  3. Těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Posypte očištěnou a nakrájenou revení.
  4. Na drobenku smíchejte zvlášť v misce ovesné vločky, studené máslo a cukr. Propracujte rukama. Koláč posypte plátky kokosu a připravenou drobenkou.
  5. Pečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C asi 20–30 minut.

 

TIP: Pokud použijete mladou reveň, nemusíte ji loupat.

Použité produkty