Recepty Kokosové Salko kuličky

Kokosové Salko kuličky

Ingredience

  • 1 plechovka tradičního Salka
  • 55 g másla
  • 170 g strouhaného kokosu + na obalení
  • 100 g mandlí (bez slupky)

Postup

  1. Do větší misky dejte rozpuštěné máslo (můžete i přímo rozpustit v misce v mikrovlnce), přidejte kondenzované mléko přímo z plechovky (bez vaření) a zasypejte strouhaným kokosem. Dobře promíchejte. 
  2. Vznikne vám hustá kokosová kaše, kterou dejte do lednice ztuhnout na minimálně 2 hodiny nebo ideálně přes noc.
  3. Pomocí malé lžičky odebírejte části ztuhlé hmoty, v dlaních vytvořte silnou placičku, vložte mandli a krátce dotvarujte do kuličky. Vedle si připravte misku se strouhaným kokosem, ve kterém je postupně obalujte.
  4. Hotové kokosové kuličky skládejte do papírových košíčků a uložte do uzavíratelné krabičky do lednice. Zkonzumujte do cca 10 dnů.

Použité produkty