Recepty Kokosové kuličky v čokoládě

Kokosové kuličky v čokoládě

Ingredience

  • 160 g sušeného kokosu
  • 50 g rozpuštěného másla Tatra
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  •  1 plechovka Salko tradiční

 

Na polevu:

  • 120 g hořké čokolády
  • 40 g řepkového oleje
  • kokos na ozdobu

Postup

1. Kokos smíchejte s rozpuštěným máslem, vanilkovým extraktem a Salkem. Promíchejte do hladké a velmi lepivé směsi.

2. Dejte ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny. Jakmile je směs odleželá, připravte polevu. Čokoládu společně s olejem rozpusťte ve vodní lázni za občasného promíchání na hladkou čokoládovou omáčku, nechte ji cca 5 minut vychladnout.

3. Mezitím si z odleželého těsta připravte pravidelné kuličky, měly byste jich mít cca 25–30 kusů dle jejich velikosti. Pomocí dvou vidliček namočte po jednom kuličky do polevy, obalte je a nechte mírně okapat.

4. Opatrně přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Nakonec lehce posypte kokosem na ozdobu a dejte ztuhnout do lednice alespoň na 40 minut.

Použité produkty