Ingredience
HNÍZDA:
- 200 g strouhaného kokosu
- lžíce nadrcených piškotů
- 100 g moučkového cukru
- 80 g Farmářského másla Tatra (pokojové teploty)
- 2 lžíce polotučného mléka Tatra
- 2 vrchovaté lžíce Salko tradiční
KRÉM:
- zbytek plechovky Salko tradiční (ze kterého jste ubrali 2 lžíce do hnízd)
- ¾ kostky másla Tatra (cca 190 g)
KOLEČKO:
- 125 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 75 g Farmářského másla Tatra
- 1 žloutek
- citronová kůra
Postup
- Hnízda: Všechny suroviny na hnízda dejte do mísy a spojte v hmotu. Následně hmotu vytvarujte do tvaru hnízd. Na pomoc můžete použít kus potravinové fólie a konec dřevěné naběračky.
- Krém: Máslo vyšlehejte do pěny a postupně zašlehejte Salko. Pozor, obě suroviny musí být v pokojové teplotě. Krémem naplňte cukrářský sáček a naplňte hnízda.
- Všechny suroviny spojte v hladké těsto. Nehněťte dlouho, těstu to nesvědčí. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte několik hodin uležet.
- Odleželé těsto vyválejte asi na 3 mm tlusté těsto a vykrojte kolečka o průměru hnízd. Pečte cca 12 minut na 180 stupňů do mírného zezlátnutí. Každá trouba peče jinak, proto si to ohlídejte.
- Pod hnízda naplněná krémem dejte linecké kolečko a schovejte do chladu.