Recepty Karamelový cheesecake v čokoládovém vejci

Karamelový cheesecake v čokoládovém vejci

Ingredience

Korpus:

  • 1 velké čokoládové vejce (100g)
  • 30 g drcených máslových nebo karamelových sušenek
  • 15 g másla Tatra

 

Náplň:

  • 125 g smetanového sýra typu Philadelphia
  • 100 ml smetany ke šlehání Tatra (30%)
  • 30 g moučkového cukru
  • 2 lžíce Salka karamel

 

Na ozdobu:

  • mini čokoládová vajíčka
  • ruby a bílá čokoláda

Postup

  1. Nejprve sušenky nadrťte, použít můžete váleček na těsto. Dejte je do misky, přidejte k nim povolené máslo a prsty společně zpracujte. Velké čokoládové vejce opatrně rozdělte nahřátým nožem na poloviny. Na dno každé z nich opatrně upěchujte pomocí lžíce polovinu sušenkové hmoty a dejte chladit do lednice.
  2. Mezitím si připravte náplň. V míse společně vyšlehejte elektrickým šlehačem smetanový sýr se smetanou a moučkovým cukrem. Do vzniklého krému přidejte Salko karamel a znovu krátce prošlehejte. Náplň nandejte na sušenkový základ do obou vajec.
  3. Ozdobte mini čokoládovými vajíčky, rozpuštěnou čokoládou a hotový cheesecake dejte chladit do lednice.

Použité produkty