Ingredience
Korpus:
- 1 velké čokoládové vejce (100g)
- 30 g drcených máslových nebo karamelových sušenek
- 15 g másla Tatra
Náplň:
- 125 g smetanového sýra typu Philadelphia
- 100 ml smetany ke šlehání Tatra (30%)
- 30 g moučkového cukru
- 2 lžíce Salka karamel
Na ozdobu:
- mini čokoládová vajíčka
- ruby a bílá čokoláda
Postup
- Nejprve sušenky nadrťte, použít můžete váleček na těsto. Dejte je do misky, přidejte k nim povolené máslo a prsty společně zpracujte. Velké čokoládové vejce opatrně rozdělte nahřátým nožem na poloviny. Na dno každé z nich opatrně upěchujte pomocí lžíce polovinu sušenkové hmoty a dejte chladit do lednice.
- Mezitím si připravte náplň. V míse společně vyšlehejte elektrickým šlehačem smetanový sýr se smetanou a moučkovým cukrem. Do vzniklého krému přidejte Salko karamel a znovu krátce prošlehejte. Náplň nandejte na sušenkový základ do obou vajec.
- Ozdobte mini čokoládovými vajíčky, rozpuštěnou čokoládou a hotový cheesecake dejte chladit do lednice.