Ingredience
Na hnízda:
- 8 hrstí cereálních lupínků
- 40 g bílé čokolády
- 40 g hnědé čokolády
Na karamelový krém:
- 200 g Salka karamel
- 200 g másla Tatra
- špetka soli
Na ozdobu:
- mini čokoládová vajíčka
- drobné ovoce
Postup
- Připravte si muffinovou formu, např. silikonovou. Obě nalámané čokolády rozpusťte každou zvlášť v porcelánové misce v mikrovlnné troubě. Stačí 30 sekund.
- Na hnízda použijte vhodné cereálie ve tvaru tyčinek. Množství rozdělte na dvě hromádky (jednu část pro světlou a druhou pro tmavou čokoládu). Zamíchejte je do rozpuštěných čokolád ve dvou miskách, ale pracujte rychle, aby v nich cereálie příliš nezměkly. Lžící naberte část směsi a v každém košíčku muffinové formy vytvarujte hnízdo. Hotová hnízda nechte ztuhnout a pak je opatrně vyjměte z formy.
- Karamelový krém připravte následovně. Studené máslo se špetkou soli krátce prošlehejte. Pak do něj po lžících přidejte Salko karamel – vždy každou dávku krátce zašlehejte, delším šleháním krém řídne. Hotový krém dejte ztuhnout do lednice na cca 90 minut. Poté ho přendejte do cukrářského sáčku se zdobičkou, každé hnízdo naplňte krémem a ozdobte drobným ovocem a mini čokoládovými vajíčky.