21. 08. 2021

Jahodové nanuky z tvarohu

Ingredience

Na 1 litr zmrzliny:

  • 300 g jahod,
  • 1 Salko,
  • 1 neslazené kondenzované mléko,
  • 1 vanička tučného tvarohu,
  • 1/2 citronu.

Postup

Nanuky jsou do ruky a jejich chuť je plná jahod a citronu. Přesto jsou ale hodně krémové a stále bez umělých barviv a aromat. I v těchto nanucích je oblíbené Salko, které je tentokrát zjemněno tvarohem.

  1. Rozmixujte jahody spolu s tvarohem.
  2. Vmíchejte Salko a kondenzované mléko.
  3. Přidejte kůru a šťávu z 1/2 citronu.
  4. Směs dobře promíchejte a vlijte do formiček na nanuky – já používám silikonové.
  5. Naplněné formičky umístěte do mrazáku alespoň na 5 hodin.

TIP: Pokud je na vás zmrzlina moc sladká, dejte do ní méně Salka a více neslazeného mléka.

Použité produkty

Salko Tradiční 8% 397g

Více >

Classic kondenzované neslazené plnotučné mléko 7,5% 290g

Více >

Používáním webu www.tatramleko.cz vyjadřujete souhlas s používáním cookies, které jsou pro jeho chod nezbytné. Více o cookies