Jahodové nanuky z tvarohu
05.09.2016 07:42
Dalším receptem, který si doma můžete zkusit, jsou nanuky do ruky a jejich chuť je plná jahod a citronu. Přesto jsou ale hodně krémové a stále bez umělých barviv a aromat. I v těchto nanucích je oblíbené Salko, které jsem tentorkát zjemnila tvarohem.
INGREDIENCE (asi na 1 litr zmrzliny):
- 300 g jahod
- 1 Salko
- 1 neslazené kondenzované mléko
- 1 vanička tučného tvarohu
- 1/2 citronu
POSTUP:
- Rozmixujte jahody spolu s tvarohem.
- Vmíchejte Salko a kondenzované mléko.
- Přidejte kůru a šťávu z 1/2 citronu.
- Směs dobře promíchejte a vlijte do formiček na nanuky – já používám silikonové.
- Naplněné formičky umístěte do mrazáku alespoň na 5 hodin.
TIP: Pokud je na vás zmrzlina moc sladká, dejte do ní méně Salka a více neslazeného mléka.