21. 08. 2021

Irská káva

Ingredience

  • 40 ml wiskey (dle chuti),
  • 2 čajové lžičky třtinového cukru,
  • dvojité espresso (filtrovaná káva, cca 50 ml),
  • Tatra smetana do kávy 10 %. 

Postup

1. Ohhřejte whiskey s třtinovým cukrem. Cukr se v teplé whiskey krásně rozpustí. 

2. Whiskey nevařte, aby z ní nevyprchal alkohol. 

3. Poté připravte dvojité espresso nebo filtrovanou kávu, zhruba 50 ml.

4. Sladkou a teplou whiskey nalijte do sklenice a přidejte připravenou kávu. 

5. Poté ušlehejte smetanu, kterou ozdobíme povrch kávy. Smetana je lepší, když je našlehaná jen velmi jemně a není hustá. 

6. Na kávu lijte smetanu velmi pomalu, nejlépe přes lžičku.

7. Nechte si chutnat.

Použité produkty

Smetana do kávy 10% 500g

Více >

Lascato - mléko pro přípravu cappuccina 3,5% 1l

Více >

Používáním webu www.tatramleko.cz vyjadřujete souhlas s používáním cookies, které jsou pro jeho chod nezbytné. Více o cookies