Hermelínové kuřecí nudličky se šťouchanými bramborami
17.10.2019 14:34
Tento recept pro nás připravil šéfkuchařka Eva - Kamparium - Restaurace & Steak
Ingredience na jednu porci:
- 8 cl řepkového oleje
- 150 g kuřecích prsou
- pórek
- 8 cl Tatra smetany 28 %
- 50 g Hermelínu
- sůl, pepř a koření dle vlastní chuti
- uvařené brambory
- cibulka
- 10 g Farmářské máslo Tatra
- sůl
- petřželka
Postup:
Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí nudličky, které jsme osolili, opepřili a spojili s kořením. Restujeme do zlatova, poté přidáme na nudličky nakrájený pórek , který také krátce orestujeme. Přidáme hermelín, nakrájený na kostičky a přilijeme smetanu. Necháme povařit.
Na šťouchané brambory potřebujeme uvařené brambory, které rozšťoucháme. Přidáme na másle orestovanou cibulku, lehce osolíme a ozdobíme nadrobno nasekanou petřželkou.