Recepty FRITTATA s medvědím česnekem

FRITTATA s medvědím česnekem

Ingredience

  • 6 vajec velikost L 
  • 1 šalotka 
  • 100 ml smetany ke šlehání Tatra 
  • 120 g sýra (čedar + parmezán) 
  • hrst cherry rajčat 
  • hrst medvědího česneku 
  • 1 lžíce másla Tatra
  • slanina (dle chuti)
  • čerstvá pažitka 
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve rozehřejte troubu na cca 180 °C.
  2. Šalotku nakrájejte nadrobno, sýr nastrouhejte, cherry rajčata nakrájejte na čtvrtky, slaninu na kostičky a medvědí česnek nahrubo.
  3. V misce prošlehejte vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a většinu medvědího česneku. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Do pánve vhodné do trouby dejte lžíci másla, nechte rozpustit a přisypte slaninu a šalotku. Restujte lehce dozlatova.
  5. Do pánve vlijte připravenou směs a jen lehce promíchejte, aby se vše obalilo. Pozvolna (bez míchání) opékejte asi 2 minuty. Přidejte rajčata a zbytek medvědího česneku.
  6. Pánev pak sundejte z plotny a dopečte v troubě (cca 10 minut). 
  7. Hotovou frittatu zasypte čerstvou pažitkou.