Ingredience
- 150 g dýňového pyré
 - 100 g farmářského másla Tatra
 - 120 g cukru (třtinového nebo bílého)
 - 1 lžička sody
 - 100 g medu
 - 1 vejce
 - 2 perníkového koření
 - 400 g hladké mouky
 - bílková poleva na ozdobu
 
Postup
- Máslo a med (pokud je zcukernatělý) si předem rozpusťte, ale nechte vychladnout – žádná ingredience nesmí být vyloženě horká.
 - Všechny ingredience smíchejte v míse a vypracujte těsto.
 - Poté ho zabalte do fólie a nechte vychladit v lednici přes noc.
 - Druhý den vyválejte těsto na silnější plát (cca 5 mm) a začněte vykrajovat vybrané tvary.
 - Perníčky pak vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 8 minut na 175 °C (horní dolní ohřev).
 - Hotové a vychladlé perníčky můžete zdobit bílkovou polevou.
 
TIP: Jak připravit domácí dýňové pyré? Stačí oloupat dýni hokaido, nakrájet ji na silnější měsíčky a péct na 175 °C doměkka. Nebo ji můžete uvařit i ve vodě v hrnci a poté scedit. Na závěr samozřejmě stačí už jen rozmixovat a nechat vychladnout.
								
															
					