Recepty Dýňová polévka s jablkem

Dýňová polévka s jablkem

Ingredience

  • 1 kg dýně hokaido
  • 700 ml vývaru
  • 200 ml smetany na vaření 10% Tatra
  • 1 šalotka
  • 1 sladší a zralé jablko
  • 2 lžíce tradičního másla Tatra
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek

 

Na ozdobu:

  • domácí krutonky
  • dýňová semínka
  • mikrobylinky
  • chilli vločky

Postup

  1. Šalotku nakrájejte nadrobno a nechte zpěnit na másle.
  2. Přidejte dýni nakrájenou na kostky (loupat ji nemusíte) a pořádně orestujte.
  3. Přidejte nakrájené jablko, zalijte vývarem a osolte.
  4. Přikryjte poklicí, přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum a nechte probublávat cca 15–30 minut doměkka.
  5. Rozmixujte dohladka. Vmíchejte smetanu, muškátový oříšek a pepř se solí dle chuti.
  6. Polévku podávejte ozdobenou krutonky, dýňovými semínky, mikrobylinkami a chilli vločkami.

Použité produkty