Dvojbarevné griliášové řezy
15.09.2014 12:36
Ingredience:
- 1x Tatra Salko nebo Tatra Salko karamel
- 500 g ztuženého tuku
- 250 g kokosu
- 150 g moučkového cukru
- 1 sáček pudinkového prášku
- 2 lžíce kakaa
- 1 sáček vanilkového prášku
- 2 vejce
- 3 lžíce posekaných ořechů
- 1 lžíce rumu
- meruňkový džem
- 3 velké cukrářské oplatky
- na zdobení čokoládová poleva
Postup:
Polovinu tuku rozpustíme, přidáme Salko, kokos a všechno promícháme. Oplatku natřeme džemem, kokosovou náplní a přikryjeme druhou oplatkou. Druhou polovinu tuku rozpustíme nad párou, přidáme moučkový cukr, pudinkový prášek, kakao, vanilkový cukr, vejce, ořechy a rum. Mícháme, dokud směs nezhoustne, a pak ji natřeme na oplatku.
Na pudinkovou náplň položíme třetí oplatku netřenou džemem a povrch polijeme čokoládovou polevou. Můžeme posypat čokoládovou rýží, ořechy, kokosem nebo nastrouhanou čokoládou. Uložíme do chladu a po čase nakrájíme na řezy.