21. 08. 2021

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

Ingredience

  • 1x plechovka Salka 397g,
  • 2x Tatra smetana na šlehání 30% 200g,
  • dle chuti požijeme vanilkový lusk, oříšky, ovoce, skořici.

Postup

Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky.

  1. V misce si lehce rozšlehejte obsah celé plechovky Salka 397 g. Salko tím zjemníte a trochu nadýcháte.
  2. V další misce si našleháte dvě krabičky 200 gramové smetany ke šlehání.
  3. Další ingradienci připravíte dle naší chuti. V našem případě se jedná o vanilkovou zmrzlinu, proto si vanilkový lusk rozkrojíte podélně napůl a vyškrábnete z něho vanilková semínka. Úplně stačí semínka pouze z jedné poloviny lusku.
  4. Vše dohromady pečlivě zamíchejte.
  5. Hotovou směs vlijete do plastové misky nejlépe s uzavíratelným víkem a dáme na zhruba 5 hodin do mrazáku.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Použité produkty

Smetana ke šlehání 30% 200g

Více >

Salko Tradiční 8% 397g

Více >

Používáním webu www.tatramleko.cz vyjadřujete souhlas s používáním cookies, které jsou pro jeho chod nezbytné. Více o cookies