Ingredience
- 195 g cukru krupice
- 3 bílky
- 75 g hladké mouky
- 115 g farmářského másla Tatra (rozpuštěného)
- špetka soli
- domácí zmrzlina ze Salka a smetany
- ovoce na ozdobu
Postup
- Do misky dejte bílky, sůl, cukr a prošlehejte metličkou.
- Přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo, mouku a vytvořte hladké řídké těsto, konzistencí podobné tomu na lívance.
- Plechy vyložte pečicím papírem a na každý udělejte z těsta tři tenké kulaté placičky (můžete si na druhou stranu pečicího papíru tvar předkreslit). Vždy dejte dvě lžíce těsta a rozetřete do kruhu.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 190 °C cca 8 minut (dozlatova, se světle hnědými okraji).
- Ještě horké podeberte obracečkou, položte na obrácený muffinový plech a opatrně vytvarujte mističku. Nechte vychladnout do ztvrdnutí.
- Pak už jen naservírujte do kelímků kopečky oblíbené zmrzliny, ovoce a ihned podávejte.
TIP: Recept na jednoduchou domácí zmrzlinu ze Salka a smetany najdete na našem webu!