Recepty Domácí jedlé kelímky na zmrzlinu

Domácí jedlé kelímky na zmrzlinu

Ingredience

  • 195 g cukru krupice
  • 3 bílky
  • 75 g hladké mouky
  • 115 g farmářského másla Tatra (rozpuštěného)
  • špetka soli
  • domácí zmrzlina ze Salka a smetany
  • ovoce na ozdobu

Postup

  1. Do misky dejte bílky, sůl, cukr a prošlehejte metličkou.
  2. Přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo, mouku a vytvořte hladké řídké těsto, konzistencí podobné tomu na lívance.
  3. Plechy vyložte pečicím papírem a na každý udělejte z těsta tři tenké kulaté placičky (můžete si na druhou stranu pečicího papíru tvar předkreslit). Vždy dejte dvě lžíce těsta a rozetřete do kruhu.
  4. Pečte v předem vyhřáté troubě na 190 °C cca 8 minut (dozlatova, se světle hnědými okraji).
  5. Ještě horké podeberte obracečkou, položte na obrácený muffinový plech a opatrně vytvarujte mističku. Nechte vychladnout do ztvrdnutí.
  6. Pak už jen naservírujte do kelímků kopečky oblíbené zmrzliny, ovoce a ihned podávejte.

 

TIP: Recept na jednoduchou domácí zmrzlinu ze Salka a smetany najdete na našem webu!

Použité produkty