Ingredience
- 1 plechovka tradičního Salka
- 400 g hořké čokolády
- 1–2 lžíce másla Tatra
Na ozdobení:
- hrubá mořská sůl
- kokosové plátky
Postup
- Připravte si větší hrnec s vodou a kovovou misku. Směs na karamelky budete vařit ve vodní lázni.
- Vodu přiveďte k varu a poté lehce snižte teplotu, aby tolik nebublala. Zakryjte miskou a do ní nasypte nalámanou čokoládu, přidejte máslo a plechovku Salka.
- Neustále míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí.
- Směs nalijte na plech/formu s vyšším okrajem (předem vyložte fólií). Rozetřete a dozdobte hrubou mořskou solí a kokosovými plátky.
- Zakryjte další fólií a dejte do lednice ztuhnout (cca na 4 hodiny). Jakmile je směs pevná, nakrájejte ji na kostičky. Uchovávejte v chladu – můžete je zabalit do celofánu a dát někomu jako jedlý dárek pod stromeček.
TIP: Aby vám fólie lépe držela, můžete formu nejprve vymazat máslem a až poté fólii namáčknout. „