Recepty Čokoládové karamelky ze Salka

Čokoládové karamelky ze Salka

Ingredience

  • 1 plechovka tradičního Salka
  • 400 g hořké čokolády
  • 1–2 lžíce másla Tatra

 

Na ozdobení:

  • hrubá mořská sůl
  • kokosové plátky

Postup

  1. Připravte si větší hrnec s vodou a kovovou misku. Směs na karamelky budete vařit ve vodní lázni. 
  2. Vodu přiveďte k varu a poté lehce snižte teplotu, aby tolik nebublala. Zakryjte miskou a do ní nasypte nalámanou čokoládu, přidejte máslo a plechovku Salka.
  3. Neustále míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí. 
  4. Směs nalijte na plech/formu s vyšším okrajem (předem vyložte fólií). Rozetřete a dozdobte hrubou mořskou solí a kokosovými plátky.
  5. Zakryjte další fólií a dejte do lednice ztuhnout (cca na 4 hodiny). Jakmile je směs pevná, nakrájejte ji na kostičky. Uchovávejte v chladu – můžete je zabalit do celofánu a dát někomu jako jedlý dárek pod stromeček.

 

TIP: Aby vám fólie lépe držela, můžete formu nejprve vymazat máslem a až poté fólii namáčknout. „

Použité produkty