KuchyněRecept

Čokoládová pěna s borůvkami

11.06.2020 13:20

Čokoládová pěna s borůvkami

Ingredience:

  • 200 g Tatra smetany ke šlehání 30 %

  • 1 lžíce Tatra másla 82 %

  • 20 g moučkového cukru

  • 180 g hořké čokolády 70 % 

  • 20 ml rumu

  • 3 vejce

  • borůvky a máta na ozdobu

Postup:

  1. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem. Rozehřejte zvlášť čokoládu a máslo.
  2. Do vyšlehaných vajec s cukrem přidejte rozpuštěnou čokoládu, máslo a promíchejte.
  3. Přidejte vyšlehané bílky a znovu promíchejte. Poté přidejte rum a opět promíchejte.
  4. Do čokoládové hmoty přidejte vyšlehanou smetanu a míchejte dohladka.
  5. Servírujte do skleničky a ozdobte borůvkami a mátou.
  6. Dobrou chuť!

Videorecept:


Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Vaše osobní údaje nejsou nikde zveřejňovány a splňují požadavky GDPR.

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.tatra-zmrzka.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube   

© 2020, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT řízeného společností AGROFERT, a.s., IČO 26185610 se sídlem na adrese Pyšelská 2327/2, Chodov, 149 00 Praha 4.

Nahoru ↑