Recepty Bublanina s jahodami a malinami

Bublanina s jahodami a malinami

Ingredience

  • 150 g polohrubé mouky
  • 6 g kypřicího prášku
  • 40 g mletých mandlí
  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 150 g bílého jogurtu
  • 125 g másla Tatra
  • 100 g jahod
  • 150 g malin
  • máslo a mouka na vymazání a vysypání

Postup

  1. Nejprve prosijte mouku a kypřicí prášek do mísy. Poté přisypte mandle namleté najemno.
  2. Do druhé mísy vyklepněte celá vejce a přisypte cukr. Vyšlehejte do pěny.
  3. Přidejte bílý jogurt, rozpuštěné a zchladlé máslo. Pořádně promíchejte.
  4. Postupně přisypávejte suchou směs a znovu zašlehejte.
  5. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Ozdobte jahodami, malinami a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. 
  6. Pečte dozlatova asi 35 minut. Upečenost otestujte špejlí.

 

TIP: Před vložením do trouby můžete bublaninu ozdobit i plátky mandlí.

Použité produkty