Recepty Borůvkovo-rybízový koláč s tvarohem

Borůvkovo-rybízový koláč s tvarohem

Ingredience

Drobenkové těsto:

  • 320 g polohrubé mouky
  • 180 g studeného tradičního másla Tatra
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 balení kypřicího prášku
  • špetka soli

 

Náplň:

  • 500 g tvarohu tučného Tatra
  • 1 vanilkový pudink
  • 100 ml mléka Tatra
  • 2 vejce
  • 85 g cukru moučka
  • 1/2 lžičky sušené vanilky (volitelné)

 

Na ozdobu:

  • 200 g borůvek
  • 200 g červeného rybízu
  • 60 g nahrubo nasekaných mandlí

Postup

  1. Studené máslo z lednice nakrájejte na tenké plátky. Spolu s ostatními surovinami na těsto je dejte do misky a promněte konečky prstů do drobenkového těsta.
  2. Plech o velikosti 25×30 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo krupicí.
  3. Nasypte do něj dvě třetiny těsta a lehce upěchujte.
  4. Náplň připravte smícháním všech ingrediencí v misce. Nalijte ji na těsto, posypte očištěným ovocem, zbytkem drobenkového těsta a nasekanými mandlemi.
  5. Pečte na 180 °C asi 45 minut dozlatova, horní i dolní pečení. Po upečení nechte vychladnout.