Bavorský ostružinový krém s meruňkovou omáčkou
08.02.2019 13:14
Tento recept pro nás připravil šéfkuchař pražské restaurace STEREO pan Lukáš Hnízdil.
Ingredience:
- 6 plátků želatiny
- 100 ml Tatra smetany 31%
- 600 g ostružin
- 4 lžíce cukr moučka
- domácí meruňkový kompot
Postup:
-
Ostružiny dáme do cedníku do mísy, posypeme moučkovým cukrem, trochu rozmačkáme a necháme okapat. Do šťávy z ostružin přidáme želatinu, zahřejeme a rozmícháme dohladka. Rozmačkané ostružiny rozmixujeme, smícháme se smetanou a šťávou s želatinou a rozlijeme do formiček vymazaných máslem. Necháme 4 hodiny vychladit v lednici.
-
Na omáčku rozmixujeme meruňkový kompot do požadované konzistence.