KuchyněRecept

Bavorský ostružinový krém s meruňkovou omáčkou

08.02.2019 13:14

Bavorský ostružinový krém s meruňkovou omáčkou

Tento recept pro nás připravil šéfkuchař pražské restaurace STEREO pan Lukáš Hnízdil.

Ingredience:

  • 6 plátků želatiny
  • 100 ml Tatra smetany 31%
  • 600 g ostružin
  • 4 lžíce cukr moučka
  • domácí meruňkový kompot

Postup:

  • Ostružiny dáme do cedníku do mísy, posypeme moučkovým cukrem, trochu rozmačkáme a necháme okapat. Do šťávy z ostružin přidáme želatinu, zahřejeme a rozmícháme dohladka. Rozmačkané ostružiny rozmixujeme, smícháme se smetanou a šťávou s želatinou a rozlijeme do formiček vymazaných máslem. Necháme 4 hodiny vychladit v lednici.
  • Na omáčku rozmixujeme meruňkový kompot do požadované konzistence.

Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Vaše osobní údaje nejsou nikde zveřejňovány a splňují požadavky GDPR.

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.tatra-zmrzka.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube   

© 2019, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT

Nahoru ↑