Recepty Dipy na grilování

Dipy na grilování

Česnekovo-bylinkový dip s tvarohem a smetanou

INGREDIENCE

  • 150 g polotučného tvarohu Tatra
  • 2 lžíce Tatra smetany ke šlehání
  • 1 stroužek česneku (nastrouhaný nebo prolisovaný)
  • hrst čerstvých bylinek (pažitka, petrželka, kopr,…)
  • špetka soli
  • pár kapek citronové šťávy

 

POSTUP

Tvaroh smíchejte s česnekem a nasekanými bylinkami. Osolte a zakápněte trochou citronu.

Avokádový dip s tvarohem a smetanou

INGREDIENCE

  • 1 zralé avokádo (rozmačkané)
  • 150 g polotučného Tatra tvarohu
  • 2 lžíce Tatra smetany ke šlehání 30 %
  • 1 malá červená cibule (najemno nasekaná)
  • 2 střední rajčata (najemno nakrájené)
  • šťáva z citronu
  • sůl, pepř

 

POSTUP

Rozmačkejte avokádo vidličkou a smíchejte s tvarohem a smetanou, přidejte nasekanou červenou cibuli a rajčata, dochuťte citronovou šťávou a solí a lehce promíchejte, aby zůstaly viditelné kousky rajčat a cibule.

Paprikový dip s tvarohem a smetanou

INGREDIENCE

  • 1 červená paprika (najemno nasekaná)
  • 150 g polotučného Tatra tvarohu
  • 2 lžíce Tatra smetany ke šlehání 30 %
  • 1 jarní cibulka (najemno nasekaná)
  • 1 lžička uzené papriky
  • špetka soli

 

POSTUP

Nasekejte papriku a jarní cibulku na drobné kousky a smíchejte s tvarohem a smetanou. Přidejte uzenou papriku a sůl, promíchejte a nechte chvíli odležet, aby se chutě propojily.

Použité produkty