Česnekovo-bylinkový dip s tvarohem a smetanou
INGREDIENCE
- 150 g polotučného tvarohu Tatra
- 2 lžíce Tatra smetany ke šlehání
- 1 stroužek česneku (nastrouhaný nebo prolisovaný)
- hrst čerstvých bylinek (pažitka, petrželka, kopr,…)
- špetka soli
- pár kapek citronové šťávy
POSTUP
Tvaroh smíchejte s česnekem a nasekanými bylinkami. Osolte a zakápněte trochou citronu.
Avokádový dip s tvarohem a smetanou
INGREDIENCE
- 1 zralé avokádo (rozmačkané)
- 150 g polotučného Tatra tvarohu
- 2 lžíce Tatra smetany ke šlehání 30 %
- 1 malá červená cibule (najemno nasekaná)
- 2 střední rajčata (najemno nakrájené)
- šťáva z citronu
- sůl, pepř
POSTUP
Rozmačkejte avokádo vidličkou a smíchejte s tvarohem a smetanou, přidejte nasekanou červenou cibuli a rajčata, dochuťte citronovou šťávou a solí a lehce promíchejte, aby zůstaly viditelné kousky rajčat a cibule.
Paprikový dip s tvarohem a smetanou
INGREDIENCE
- 1 červená paprika (najemno nasekaná)
- 150 g polotučného Tatra tvarohu
- 2 lžíce Tatra smetany ke šlehání 30 %
- 1 jarní cibulka (najemno nasekaná)
- 1 lžička uzené papriky
- špetka soli
POSTUP
Nasekejte papriku a jarní cibulku na drobné kousky a smíchejte s tvarohem a smetanou. Přidejte uzenou papriku a sůl, promíchejte a nechte chvíli odležet, aby se chutě propojily.